Превентивна кампања „Не користи петарди и пиротехнички средства“

СВР Охрид, преку Отсекот за превенција, отпочна со превентивните кампањи „Не користи петарди и пиротехнички средства“. Денес, на плоштадот „Крушевска

Read more

СВР Охрид со интензивни мерки и контроли за елиминирање на нелегална трговија со пиротехнички средста

Со цел елиминирање на нелегалната трговија со пиротехнички средста и спречување на несаканите последици од нејзино користење во текот на

Read more

МВР нема да толерира и ќе казнува препродавање и употреба на пиротехнички средства

Министерството за внатрешни работи ја информира јавноста дека препродавањето и употребата на пиротехничките средства, како и употребата на огненото оружје

Read more

Интензивни контроли на СВР за откривање пиротехнички средства

Со цел елиминирање на нелегалната трговија со пиротехнички средста и спречување на несаканите последици од нејзино користење во текот на

Read more