Холандскиот писател А. ден Долард остави ненадминати четива за убавините на Охрид и Македонија

Со повеќе пригодни манифестации, охриѓани и пошироката културна јавност, денеска, одбележаа 118 години од раѓањето на големиот промотор на Охрид

Read more

Охриѓани го чествуваат својот голем промотор, холандскиот писател А. ден Долард

Утре, 7. февруари, со пригодна манифестација, охриѓани и пошироката културна јавност, хотелиерите и угостителите, ќе се потсетат и ќе му

Read more

Македонскиот писател Петко Шипинкаровски добитник на наградата „Аполон“

Македонскиот писател Петко Шипинкаровски е овогодишен добитник на наградата „Аполон“, која ја доделува градот Сремска Митровица. Шипинкароски, истовремени, е прогласен

Read more

Промовиран романот „Виори низ сонот и фантазијата“ од Георги Ставрески

Вчера во просториите на Црвен Крст Охрид беше одржана промоцијата на романот од младиот автор и волонтер на Црвен Крст

Read more

Промоција на книгата „Разбој во времето“ од Мирко Томовски во НУ Библиотека „Григор Прличев“ – Охрид

Утре, 26.06.2018 година (вторник) во 18:00 часот во НУ Библиотека „Григор Прличев“ – Охрид ќе се одржи промоција на книгата

Read more