Територијалната противпожарна единица од Охрид доби донација од ДЗС

Територијалната против пожарна единица од Охрид, од денес на располагање има и спасувачки систем за стабилизирање и подигнување при елементарни

Read more

Завршна вежба за заштита и спасување од елементарни непогоди во ОУ „Христо Узунов“

На 15.12.2021 година (среда), во 10:45 часот, во Основното училиште „Христо Узунов“ во Охрид, ќе се реализира завршната симулациска показна

Read more

Реализирана показна вежба за евакуација при пожар и земјотрес во СОУ „Св.Кирил и Методиј“

Во организација на Отсекот за превенција при СВР Охрид, Територијалната противпожарна единица и Црвен Крст Охрид, денес во Средното општинско

Read more

ВМРО-ДПМНЕ: Георгиески вработува пожарникари, а без срам ги укина средствата за униформи и обувки

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид денес пред Територијалната противпожарна станица одржа прес-конференција на која говореше портпаролот на партијата, Перчо Божиновски. „Георгиески лицемерно

Read more

Општина Охрид доби противпожарно возило како донација од Германија

Општина Охрид доби специјално товарно противпожарно возило како донација од членовите на социјалдемократскиот општински совет на Тутлинген-Меринген, Германија. Се работи

Read more

Германска донација за охридските пожарникари

Градоначалникот на Охрид, Јован Стојаноски денеска прими делегација од Дортмунд – Германија предводена од Рудигер Шмит член на градскиот совет.

Read more