Јавен конкурс за ангажирање на реонски попишувачи и реонски инструктори

Врз основа на член 7 од Правилникот за утврдување на начинот и поблиските услови за именување на членови на комисиите

Read more

Павле Трајанов: Пописот да се одложи поради “виша сила“ (Vis maior)

Денес се одржа прес-конференција на која претседателот на Демократскиот сојуз, Павле Трајанов, во врска со пописот, предложи: „Прво, пописот да

Read more

Демократски сојуз: Македонците од дијаспората да ја искористат можноста и масовно да се попишат

Демократскиот сојуз на првиот ден од почетокот на пописот, ги повикува Македонците кои живеат во дијаспората, а имаат македонско државјанство,

Read more

Пецаков: До крајот на неделата очекуваме над 100 илјади потписи за иницијативата „Стави потпис за вистински попис“

Пратеникот во Собранието на Република Македонија, Д-р Кирил Пецаков, денес во изјава за медиумите истакна: „Денеска е трет ден откако

Read more