Празник на иконата на Пресвета Богородица „Брзопослушничка“

Празник на иконата на Пресвета Богородица „Брзопослушничка“ Историјата на иконата е поврзана сo светогорскиот манастир – Дохијар, во кој првпат

Read more

Празник на иконата на Пресвета Богородица во Калишта

Во манастирот на Пресвета Богородица близу селото Калишта, западно од Струга, Пресвета Богородица ја покажуваше својата сила и милост низ

Read more