Поставени полициски пунктови за рано предупредување и спречување пожари на шумските терени

Со цел поефикасна превенција, рано предупредување и спречување пожари на отворен простор и во шумски предели, СВР Охрид, на целото

Read more

Кривична пријава за поранешниот директор на ЈЗУ „Центар за јавно здравје“ Охрид

Поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „злоупотреба на службената положба и овластувања“, СВР Охрид до надлежното ОЈО,

Read more

Завод и музеј Охрид со кривична пријава до поранешната директорка

Министерството за култура на Република Македонија ја известува јавноста дека Н.У Завод и Музеј Охрид поднесе кривична пријава против поранешната

Read more