ВМРО-ДПМНЕ Дебрца ги повикува сите жители да се приклучат на протестот против изградба на регионална депонија

Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ Дебрца ги повикува сите членови, симпатизери како и сите жители на општина Дебрца да излезат во

Read more

Во недела селските камбани ќе го означат почетокот на еколошко сенародно востание, во историска Дебрца!

Во недела, 22 април, (Денот на екологијата!), во пет до дванаесет часот, камбаната на „Свети Атанасија“, во историското село Црвена

Read more

Македонците во Калгари одржаа протест против изгласувањето на Законот за јазиците

Денес, Македонците во Калгари, Канада, одржаа протест со што го осудуваат изгласувањето на Законот за јазиците. „Ние, собраните Македонци кои

Read more

Протест „Ние сме Македонија“ на повеќе локации во светот

Непартиското движење #НиеСмеМакедонија организира светски протест на повеќе локации низ светот кои истовремено со Македонците во Македонија ќе го кренат својот глас

Read more