Поради неповолни временски услови, дезинсекцијата против комарци ќе се врши на 27, 28 и 29 јуни

Согласно Законот за заштита на населението од заразни болести (Сл. весник на РМ 66/2004, 139/2008 и 99/2009, 149/2014 и 150/2015),

Read more

Ќе се докажува евентуално присуство на инвазивни комарци во Охрид

Согласно Акциониот план за ставање под контрола на вектор преносливите заболувања на територијата на општините Охрид и Дебрца, ЈЗУ Центар

Read more