Ќе се одржи работилница за правна поддршка на поединци и семејства со ниски приходи

Македонското здружение на правници Скопје во Соработка со Црвен крст Охрид, а во рамки на проектот „Мобилни тимови за правна

Read more

Министерката Дескоска: За враќање на довербата во судството потребна е доследна примена на законите

Министерката за правда проф. д-р Рената Дескоска денеска во Охрид учествува на Меѓународна судска работилница чија овогодинешна тема е „Ефективна имплементација

Read more

Работилница „Унапредување на безбедноста на патниот сообраќај на локално ниво“

Во рамките на напорите за унапредување на безбедноста на сообраќајот на патиштата, Републичкиот, во соработка со Општинскиот совет за безбедност

Read more

Во Велестово ќе се одржи работилница „Начини на одгледување и карактеристики на домашното магаре“

Здружението на граѓани „ЗГ БУША – Скопје“, како имплементатор на проектот Заштита на домашното магаре, финансиски подржан од ГЕФ Македонија,

Read more