Богослужба и водосвет во Рамне по повод празникот Светите бесребреници Козма и Дамјан

На ден 14.07.2023г.(Петок) по повод чествувањето на Светите бесребреници Козма и Дамјан во црквата „Св. Кузман и Дамјан“ во село

Read more

Известувања во врска со постапката за донесување урбанистички планови за селата Косел, Рамне и Сирула

Општина Охрид согласно Законот за урбанистичко планирање има отпочнато постапка за донесување на Урбанистички план за село Косел, Урбанистички план

Read more