Јована Матевска Атанасова е автор на наградениот расказ на конкурсот за најдобар расказ „Живко Чинго“

Јована Матевска Атанасова, романсиерка и рецензентка, е родена на 16.06.1991 година.  По професија е дипломиран психолог.  Добитник е на наградата

Read more

Познат добитникот на наградата „Живко Чинго“ 2019

Расказот „Пад на системот или Како балканските народи сфатија дека Бог можеби и не постои“ е победник на годинашниот конкурс за

Read more

„Потфрлување на топката“ најдобар расказ на Конкурсот по повод „Вечери на Живко Чинго“

„Потфрлување на топката“ со шифра „Горе главата“ е избран за најдобар расказ по објавениот Конкурс на Општина Охрид, а во

Read more