Се поставуваат заштитни брани со мрежа на реките од сливното подрачје на Охридското Езеро

Општина Охрид започна со поставување на заштитни брани со мрежа на реките од сливното подрачје на Охридското Езеро. Целта на

Read more

Состојба по зголемувањето на водостоите по врнежите од дожд и топењето на снегот во Македонија

Во општина Зелениково водостојот на реката Вардар е зголемен и може да дојде до излевање. Во општина Сарај има излевање

Read more

ЦУК: Општините со своите служби да бидат подготвени и да извршат проверка на сите критични места на кои е можно излевање и поплавување

Според најавите добиени од Управата за хидрометеролошки работи, под влијание на влажна и постудена воздушна маса за време на претстојниот

Read more