Со концерт на Влатко Стефановски и Мирослав Тадиќ ќе се одбележи 59-от роденден на „Охридско лето“

Фестивалот „Охридско лето“ утре ќе одбележи 59 години од своето постоење. Директорката на фестивалот, Наташа Поповиќ, на денешната прес-конференција посветена

Read more

„Охридско лето“ во знакот на 58-от роденден

Фестивалот „Охридско лето“, најголемата музичко-сценска манифестација во Република Македонија и  препознатлив белег  на македонскиот културен идентитет во целиот свет, денеска

Read more

WebOhrid – 5 години Ваш објективен прозорец

Пред точно пет години и сосема симболично на 12.12.2012 во 12 часот 12 минути и 12 секунди започна со работа

Read more