Светиот свештеномаченик Еразмо Охридски

Денес е празник посветен на Светиот свештеномаченик Еразмо Охридски. Овој светител беше родум од Антиохија и живееше во времето на

Read more

Верници се упатуваат кон манастирот Св.Еразмо Охридски

По повод празникот посветен на Светиот свештеномаченик Еразмо Охридски вечерва во манастирот Св.Еразмо Охрид се служеше празнична вечерна богослужба, на

Read more

Ќе се служи вечерна богослужба по повод празникот Св. Еразмо Охридски

Дебарско-кичевската епархија ги известува своите православни верници дека утре, 14. јуни 2019 година (петок), во манастирот Свети Еразмо Охридски –

Read more

Вечерна богослужба и света литургија за празникот Свети Еразмо Охридски

Дебарско – кичевската епархија ги известува своите православни верници дека денеска во манастирот „Свети Еразмо Охридски“, Охрид, ќе се служи

Read more