Левица: Новоформираното ЈП „Колекторски систем“ дополнително ќе го оптерети буџетот

„Охриѓани во минатото со години плаќаа придонеси за изградба на Колекторскиот систем, кој денес, за жал, поради расипничкото работење на

Read more

ВМРО-ДПМНЕ: За власта воопшто не се важни некои од најактуелните потреби со кои се соочуваат жителите на градот и руралните места

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид испрати соопштение до медиумите во кое стои: „Партиските и личните интереси градоначалникот Константин Георгиески и СДСМ повторно

Read more

Левица: Расипничко трошење на парите на граѓаните од страна на градоначалникот на Охрид и актуелната власт

Локалниот огранок на Левица Охрид испрати соопштение до медиумите во кое стои: „Градоначалникот на Охрид најави нов проект за реконструкција

Read more

Левица: Ужасна состојба во дворот на инфективното одделение во Охрид

„До политичката партија  Левица ЛО Охрид пристигнаа разочарувачки фотографии од градската болница, односно од дворот пред влезната врата на одделот за

Read more

Левица: Со каков квалитет и со колкава стручност се асфалтираат улиците во Охрид?

„Сведоци сме на забрзани градежни работи на Локалната самоуправа во Охрид. Веројатно градоначалникот и владејачката СДСМ веќе ја започнаа предизборната

Read more

Демократски сојуз: Дали ЕУ ќе арбитрира за погрешно толкување на историјата?

Демократскиот сојуз смета дека предлогот на министерката за образование за спојување на предметите Историја и Географија во основното образование е

Read more

Левица: Барање до Општина Охрид за доставување на документација за износот по кој се набавени 10 типизирани куќарки

Политичката партија Левица поднесе Барање за пристап до информации од јавен карактер до Општина Охрид и ЈП ,,Градски пазар” –

Read more

Демократски сојуз: Со Бугарија немаме заедничка историја

„Негирањето на Македонскиот национален идентитет од страна на Владата на Бугарија е класичен непријателски чин, а ветото на евроинтеграцискиот процес

Read more