ИПА Охрид и Планинската спасителна служба потпишаа Меморандум за соработка

Интернационалната полициска асоцијација – регион Охрид и Планинска спасителна служба при Црвениот Крст Охрид, потпишаа меморандум за соработка. Меморандумот што

Read more

Градоначалникот на Охрид и градоначалничката на Огроџењец потпишаа Договор за партнерска соработка

Врз основа на Одлуката за збратимување на Охрид и полскиот град Огроџењец која беше донесена од страна на Советот на

Read more

Обезбедена е психолошка и психотерапевтска поддршка за семејствата со ретки болести

Во текот на 2019 година преку Линијата за помош за семејства со ретки болести обезбедена е психолошка и психотерапевтска поддршка

Read more

„Охридско Лето“ почнува соработка и со „Словенска Филхармонија“

Во рамки на работната посета на Словенија директорката на „Охридско Лето“ Наташа Поповиќ и претседателката на Управниот Одбор на фестивалот

Read more

Потпишан Меморандум за соработка помеѓу Општина Дебрца и Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Р.Македонија

Денес во Општина Дебрца, градоначалникот Зоран Ногачески и директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија,

Read more

Потпишан Меморандум за соработка помеѓу општина Дебрца и ЗП Охрид и Дебрца

Под покровителство на градоначалниците на општините Дебрца и Демир Хисар, на Илинска Планина, вчера кај Илинска црква се одржа заедничка

Read more

Потпишан меморандум за соработка помеѓу Охрид, Дубровник, Котор и Мостар

Зацврстувањето и проширувањето на пријателството преку здружено учество и меѓусебна соработка на сите полиња од заеднички интерес, е само еден

Read more

Општина Охрид и Архитектонскиот факултет потпишаа Меморандум за соработка

Градоначалникот на општина Охрид, Јован Стојаноски денес оствари работна средба со Деканот и Продеканот на архитектонскиот факултет при универзитетот Св.

Read more