Промоција на најновиот роман „Ервехе“ од Луан Старова на бугарски јазик

Вечерва, од 18:30 часот, во македонскиот Културно-информативен центар во Софија, ќе биде промовиран најновиот роман на академик Луан Старова –

Read more

Постигнат договор за соработка помеѓу ФК Пелистер и ЦСКА Софија

Раководството на ФК „Пелистер“и раководниот тим на фудбалскиот клуб ЦСКА од Софија, Република Бугарија, денес постигнаа заеднички договор за соработка.

Read more