Вознесение Христово – Спасовден

Славниот и светол ден на Вознесението Христово, скоро во целиот православен свет е наречен Спасовден (празник на спасителот). Денот никогаш

Read more

Отслужена литургија во манастирот „Св.Спас“ во г.Лакочереј за празникот Спасовден

Денес, на денот на празнувањето на славното Вознесение на нашиот Спасител, Господ Исус Христос, во манастирот „Вознесение Христово“ („Св. Спас“)

Read more