Кампања за паметно енергетско планирање: „Еко енергетска иднина – да ја планираме заедно!“

Центарот за истражување и информирање за животната средина “Еко-свест”, во соработка со “The Nature Conservancy (TNC)” и Македонската академија на науките и уметностите, почнува

Read more

Обраќање на охридскиот екологист Лазо Наумоски по повод Светскиот ден на животната средина

По повод – 5 ти Јуни светски ден на екологијата, и проблемот со идниот концесионер за лов и риболов на

Read more