„Сопружници“ повторно на репертоарот во Центарот за култура – Охрид во петок (22.10.2021)

На репертоарот повторно тетарската претстава “Сопружници” – Вуди Ален, режија Драгана Таневска, во ПЕТОК, 22.10.2021 година со почеток во 20.00 часот,

Read more

Претставата „Сопружници“ повторно на репертоарот во Центарот за култура

Претставата “Сопружници” во режија на Драгана Таневска поради зголемениот интерес повторно на репертоарот во месец март ќе биде изведена во

Read more

Премиера на претставата „Полковникот птица“ со Театарот од Гостивар

Во рамките на драмската програма на Охридско лето вечерва следи премиерната изведба на претставата „Полковникот птица“ од  Христо Бојчев во изведба

Read more

Театарската претстава за најмладите, Јованче и Марика, вечерва на Охридско лето

Во рамките на драмската програма на „Охридско лето“  вечерва ќе се одржи куклената претстава „Јованче и Марика“ на браќата Грим, поставка на

Read more

Театарската претстава „Чудеска терапија“ вечерва на Охридско лето

Во рамките на драмската програма, вечерва на Охридско лето е театарската претстава „Чудеска терапија“ од Даниел Глатауер во изведба на

Read more

Вдиши театар: Дишењето преку заштитни маски оваа година нема да не предомисли и обесхрабри

Годинешното издание на меѓународниот аматерскиот младински театарски фестивал „ВДИШИ ТЕАТАР“ кој во организација на Црвен крст Охрид, традиционално во месец

Read more