Општина Охрид: Препораките од Извештајот на УНЕСКО треба да бидат стимул за сите институции и за граѓаните

Забелешките што се наведени во Извештајот на УНЕСКО, кој треба да биде разгледан на 43-та сесија на Комитетот за културно

Read more

Светската академија на поезијата при УНЕСКО со поддршка за првиот Балкански детско-младински поетски камп „Ванчо Николески“

Светската академија на поезијата при УНЕСКО (Accademia Mondiale della Poesia), се огласи со поддршка на претстојната манифестација – Првиот Балкански

Read more

Охрид домаќин на министерска средба за спроведување на акции/мерки според одлуката на УНЕСКО

Денес, Охрид, беше домаќин на трилатерална средба помеѓу министрите за култура на Република Македонија, Албанија и Црна Гора, на која

Read more

Министерска средба во Охрид „Спроведување на акции /мерки според одлуката на  Комитетот за светско наследство на УНЕСКО“

Утре во Охрид ќе се одржи Министерска средба „Спроведување на акции /мерки според одлуката на  Комитетот за светско наследство на

Read more

Охрид SOS: Примитивизам и беззаконие дивеат низ НП Галичица со амин од Општина Охрид и ЈУНП Галичица

На нашата адреса изминативе денови стигнаа повеќе поплаки од граѓани по повод дводневното дивеење низ зони за активно управување од

Read more