Расте бројот на фалсификувани денари во оптек, но нивната вредност е незначителна

Значителен пораст на откриените фалсификувани книжни пари во денари утврдила Народната банка во годишниот извештај за 2019. Од вкупно доставените 434

Read more

На Ќафасан откриен автомобил со фалсификуван број на шасија

Поради постоење основи на сомнение за сторено казнено дело „фасификување на исправа“, граничната полиција Регионален центар Запад поднесе кривична пријава

Read more

Грузиец успеал да размени фалсификувани 60 илјади евра во менувачница во Струга

Поради постоење основи на сомнение за сторени казнени дела „измама“ и „фалсификување пари“, полициската станица од Струга поднесе кривична пријава

Read more

Косовски државјанин и стружанка изготвиле лажен купопродажен договор за автомобил

Поради постоење основи на сомнение за сторени казнени дела „фалсификување исправа“, и „измама при добивање кредит или друга погодност“, Секторот

Read more

Посебни случаи на фалсификување исправи и употреба на исправа со невистинита содржина

Полициската станица Струга поднесе кривична пријава против Д.И. (30), вработен во Шумската полиција во Струга и Р.А. (37), вработен во

Read more

Две лица од Подгорци набавиле мобилни телефони со фалсификувани документи

Поради постоење основи на сомнение за сторени казнени дела „посебни случаи на фалсификување исправи“ и „употреба на исправа со невистинита

Read more