Ученичка од ОУ „Христо Узунов“ освои прва награда на натпревар по физика во Бугарија

Денес, 2.6.2018 год.во Софија, Р. Бугарија, се одржа натпревар на тема: „Уреди за кабинета по физика“, каде учениците учесници имаа

Read more

Успеси на основци од „Христо Узунов“ на Републичкиот натпревар во решавање нумерички задачи по физика

На 19.05.2018 година се одржа Републичкиот натпревар во решавање нумерички задачи по физика во Скопје.ОУ „Христо Узунов“ – Охрид учествуваше

Read more

Одлични резултати за учениците од ОУ „Григор Прличев“ на регионалниот натпревар по физика

На регионалниот натпревар по физика одржан на 10.3.2018 година во Крушево, учество зедоа ученици од основните училишта од Прилеп, Битола,

Read more