ФИТР Креатон – До 10.000 евра за дигитални решенија наменети за полесно справување и надминување на последиците од Ковид 19

Креативни алатки и решенија за онлајн и интерактивни активности или анимација наменети за различни категории на граѓани се предлог проекти

Read more

ФИТР: 66 домашни компании во фаза на финална селекција за проекти поврзани со технолошки развој

Шеесет и шест домашни компании од 74 кои аплицирале, продолжуваат во фазата на финална селекција на Јавниот повик за кофинансирани грантови

Read more

ФИТР: Поради голем интерес кај младите продолжен рокот за аплицирање на јавниот повик за „старт-ап“ и „спин-оф“ компании

Поради зголемениот интерес, особено од студенти и млади од целата држава, рокот за аплицирање за јавниот повик за кофинансирани грантови

Read more

Отворен повик за поддршка на Проекти за невладин сектор и други институции во регионот на Западен Балкан

Новоформираниот Фонд за Западен Балкан со седиште во Тирана, отвори втор повик за поддршка на проекти за навладин сектор и

Read more