Повлечена од употреба скандалозната поштенска марка „Северна Македонија во ЕУ“, мотив „Хрватска (Загреб)“

На итно одржаната седница денес (09 мај 2020), Управниот одбор на АД „Пошта на Северна Македонија“ – Скопје донесе Одлука

Read more

ОУ „Братство Единство“ се збратими со ОУ „Домовинске захвалности“ од Книн, Хрватска

Група наставници од ОУ „Братство Единство” од Охрид, предводени од директорот Џемал Мехмед, од 8-ми до 11-ти јуни 2019 година, беа

Read more

Во Охрид ќе се одржи Конференција за заштита на македонското малцинство во Хрватска и хрватското малцинство во Македонија

Согласно спогодбата за заштита на македонското малцинство во Република Хрватска и хрватското малцинство во Република Македонија, Агенцијата за иселеништво на

Read more

Промоција на стихозбирката „Во прегратката на сните” од Дамир Марас од Хрватска

НУ Библиотека „Григор Прличев” – Охрид организира промоција на стихозбирката „Во прегратката на сните” од Дамир Марас од Хрватска. Промоцијата

Read more