Општина Дебрца домаќин на традиционалната книжевна манифестација „Струшки книжевни средби – 2018 “

Општина Дебрца денес беше домаќин на поетите, учесници на традиционалната книжевна манифестација “Струшки книжевни средби – 2018“. При посета на

Read more

На 106 годишнината од раѓањето: „Спомен соба“ и Спомен обележје на родната куќа од бардот на македонската литература за деца и млади, Ванчо Николески

Со поетско – музички хепенинг, денеска, во селото Црвена Вода, во историската Дебрца, завршува овогодинешната, традиционална, книжевната манифестација, „Струшки книжевни

Read more