Блескав настап на театарската група од Црвен крст Битола, на вториот ден од „Вдиши Театар“

Блескав сценски настап на театарската група на Црвен крст Битола, на вториот ден од Аматерскиот театарски фестивал „ВДИШИ ТЕАТАР“. Тие

Read more

Со спектакуларен настап на театарската група на Црвен крст Охрид започна седмото издание на „Вдиши Театар“

Тесен беше просторот во предворјето на црквата Св.Софија да ги собере сите оние кои вчера дојдоа да „ВДИШАТ ТЕАТАР“ и

Read more

Остануваат уште неколку дена за пријавување на бесплатната обука за спасител на отворени води

Уште неколку дена остануваат за пријавување на бесплатната обука за спасител на отворени води, која во организација на Црвен крст

Read more

Одржана хуманитарна спортско-рекреативна акција „За посреќно детство“

Во ритамот на спортот, забавата, хуманоста пулсираше Градскиот плоштад во Охрид денес при одвивањето на традиционалната хуманитарна и спортско-рекреативна акција

Read more

Хуманитарна продажна акција во сабота на плоштадот „Крушевска Република“ (Чинар) во Охрид

Во рамки на своите хуманитарни активности Црвен крст Охрид во соработка со компанијата Комфи Ангел од Прилеп ќе организира хуманитарна

Read more