Започна чистењето на наталожениот материјал во коритото на реката Црн Дрим во Струга

Започна чистењето на наталожениот материјал во коритото на реката Црн Дрим во Струга. Портите на испустот се целосно затворени, а

повеќе...

СДСМ: Отворениот испуст на Црн Дрим кај Струга беше најавен

СДСМ Охрид испрати реакција до медиумите во врска со прес-конференцијата на пратеникот Кирил Пецаков, за намаленото ниво на вода во

повеќе...

„Весламе за ретките“

Во услови на пандемија со COVID-19 кога скоро сите јавни настани се откажани поради безбедносни причини со почитување на препораки

повеќе...

Намален водотек на Црн Дрим – лоша слика за туристите во Струга

Нивото на реката Црн Дрим е намалено на оној дел којшто поминува низ Струга. За стружани, но и за туристите

повеќе...

Прв состанок за изработка на Планот за управување со сливот на Охридско Езеро

Утре (15.05.2018) во Охрид ќе се одржи почетниот состанок за изработка на Планот за управување на сливот на Охридско Езеро,

повеќе...

Премиерот Заев на Водици во Струга: Стружани се пример за соживот и гостопримство

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, денес присуствуваше на чествувањето на големиот христијански празник Богојавление – Водици во

повеќе...