Уште една еко-акција на охридските активисти

Десет активисти и граѓани денеска собраа 15-тина вреќи ѓубре од плажата кај поранешната детска болница во Охрид. Чист Охрид заедно

Read more

ЈП „Охридски Комуналец“ со вонредни активности за чистење на градскиот кеј

Поради временските неприлики и засилениот јужен ветар, екипите на Јавното претпријатие „Охридски Комуналец“ изминатиов викенд беа вонредно ангажирани за расчистување

Read more

Започна расчистувањето на дивата депонија на улицата „Јордан Мијалков“

По налог на градоначалникот Кирил Пецаков, денеска започна акцијата  за расчистување на дивата депонија на улицата „Јордан Мијалков“ во Охрид.

Read more