Се одржаа „Денови на македонската поезија во Шведска“

Во мошне убава атмосфера вчера во Градската библиотека во Гетеборг се одржа традиционалната манифестација „Ден на македонската поезија во Шведска“.

Read more

Претседателката на Советот на општина Охрид оствари средба со заменик амбасадорот на Шведска

Претседателката на Советот на Општина Охрид Живка Ангелоска, вчера оствари средба со Јохан Хенриксон, Заменик Амбасадор на Кралството Шведска во

Read more