Утре во Годивје ќе се одржи манифестацијата „Ѓомлезијада 2019“

Утре сите патишта ќе водат во црквата Св.Спас, село Годивје, општина Дебрца на манифестацијата „Ѓомлезијада 2019“. Манифестацијата започнува со правење

Read more

Последни подготовки за овогодинешното издание на „Охридска Софра“

Деновиве привршуваат последните подготовки за овогодинешното издание на традиционалната манифестација „Охридска Софра”, која ќе се одржи на 27-ми јули (сабота),

Read more