Амбасадорот на Јапонија во посета на Општина Охрид

Градоначалникот на Охрид, Константин Георгиески, оствари протоколарна средба со амбасадорот на Јапонија во Република Северна Македонија, Хиронори Савада. На средбата,

Read more

Потврдено присуство на коронавирусот кај еден македонски државјанин на брод во Јапонија

Согласно најновите информации добиени од јапонските надлежни органи, Министерството за надворешни работи информира дека дојде до промена во однос на

Read more

Туристички работници од Јапонија во посета на Општина Охрид

Градоначалникот Јован Стојаноски заедно со  раководителот на Секторот за туризам и локален економски развој, Ѓоко Апостолоски денес прими делегација од

Read more