Ќе се служи света литургија за празникот Св. Атанасиј Велики во Љубаништа

Дебарско – кичевската епархија ги известува своите православни верници дека на 31. Јануари 2020 година (петок), во метохот на манастирот

Read more

Манастир „Сите Светии“: И народот и Манастирот се оставени на милост и немилост на луѓето кои ја контролираат водата

Од Манастирот „Сите Светии“ – Лешани испратија соопштение до медиумите, во кое  информираат дека состојбата со водоснабдување во моментов и

Read more

Илинденска прослава со Влатко Миладиноски на Илинче во Мешеишта

Големиот македонски празник Илинден, традиционално ќе се одбележи и во црквата „Св.Илија“ на планината Илинче во Мешеишта. Традиционално, на присутните

Read more

Вечерна богослужба и света литургија за празникот Свети Еразмо Охридски

Дебарско – кичевската епархија ги известува своите православни верници дека денеска во манастирот „Свети Еразмо Охридски“, Охрид, ќе се служи

Read more