Отслужена литургија и осветен нов конак во манастирот „Сите Светии“ во Лешани

Денес, во првата недела по Педесетница – Неделата на сите светии, во манастирот „Сите светии“ („Сисвети“) во Лешани, Охрид, беше

Read more

Утре ќе се осветат темелите на новиот монашки конак во манастирот „Сите Светии“ во Лешани

Во годината кога се бележи неповторливиот јубилеј 1000 години од основањето на Охридска Архиепископија, водени од желбата за воскреснување на

Read more

Во недела ќе се осветат темелите на новиот монашки конак во манастирот „Сите Светии“ во Лешани

Во годината кога се бележи неповторливиот јубилеј 1000 години од основањето на Охридска Архиепископија, водени од желбата за воскреснување на

Read more