Контроли во угостителски објекти во Охрид, девет прекршувања на одредби од Законот за заштита од пушење

На 05/06.02.2022 од 23 до 01 часот, СВР Охрид и Државниот пазарен инспекторат извршија контроли во угостителски објекти во Охрид,

Read more

Угостителите да се воздржат од отворање на објектите, до нова одлука

Претседателката на Инспекцискиот Совет, Магдалена Филиповска-Грашкоска на денешната редовна прес-конференција информираше за инспекциските надзори направени од страна на шест инспекторати

Read more

Угостителите во најскоро време да ги подмират обврските за закуп на градежно земјиште

Општина Охрид упатува апел до сопствениците на угостителските објекти кои не ги подмириле обврските за краткотраен закуп на градежно земјиште

Read more

Превентивен проект „Полициско-родителски патроли“ низ повеќе угостителски објекти во Охрид

Секторот за внатрешни работи Охрид, синоќа го реализира превентивниот проект „Полициско-родителски патроли“. Проектот е дел од активностите на оделението за

Read more