НовАсном се залага за почитување на суверенитетот и територијалниот интегритет на Украина

„Организацијата НовАсном интензивно ја следи ситуацијата во Украина и искрено жалиме за изгубените човечки животи, за илјадниците бегалци, за уништувањето

Read more

„Чист Охрид“ бара практично решение за дополнителни велосипедски патеки на улицата „7 Ноември“

Еколошката организација „Чист Охрид“ испрати соопштение до медиумите во кое стои: „Улицата „7 ноември“ од кружниот тек кај Центарот за

Read more

НовАсном: Прво признавање на Македонците во Бугарија па нов добрососедски договор

„НовАсном претставува организација која ги поддржува меѓународните договори што одат во прилог на зачувување на мирот, стабилноста и просперитетот на

Read more

Фото-изложба во Охрид по повод 75 години постоење на Фото сојуз на Македонија

„Фото сојуз на Македонија“ е најстарата и најмасовна организација во областа на фотографијата. Оваа година го слави 75 годишното постоење

Read more

Сојузот на борци ќе одржи трибина по повод 76 годишнината од Второто заседание на АВНОЈ

Општинската организација на Сојузот на борци од НОАВМ 1941-1945 и на граѓаните продолжувачи во општините Охрид и Дебрца, по повод

Read more

Правата на потрошувачите при користење телекомуникациски услуги

Организацијата на потрошувачите на Македонија во соработка со Министерството за економија, во рамки на Програмата за заштита на потрошувачите за

Read more