Тројца македонски пливачи остварија олимписки норми за Mладинската Oлимпијада 2018

Македонија за прв пат може да се гордее по подолго време со своите пливачи, бидејќи има тројца младинци со олимписки норми за Младинска Олимпијада 2018г октомври Буенос Аирес Аргентина.

На меѓународниот Традиционален ФИНА Пливачки Митинг Акрополис во Атина учество зедоа 6 земји со над 350 пливачи.

Резултатите на Македонските претставници се:

  • Давор Петровски 200м делфин 2:09:86 младинска олимписка норма;
  • Иван Симоновски 100м делфин 57:51 младинска олимписка норма 50м делфин 26:30 најдобар резултат;
  • Филип Дерковски најдобри резултати испливани 400м мешано 4:46:73 и 200м мешано 2:14:46.