Ученичка од ОУ „Живко Чинго“ освои трето место на Државниот натпревар по македонски јазик

На 11-ти мај во Велес се одржа Државниот натпревар по македонски јазик и литература.

Ученичката Софија Кироска од ОУ „Живко Чинго“ – Велгошти, под менторство на наставникот Никола Дафинчески го освои третото место.