Унијата на жени од ОК ВМРО-ДПМНЕ одржа трибина „Значењето на мајчиниот јазик“

Унијата на жени од ОК ВМРО-ДПМНЕ Охрид го одбележа Меѓународниот ден на мајчиниот јазик со трибина на Тема “Значењето на мајчиниот јазик”.

Со избрани цитати, во темата нѐ воведе младата студентка Флорина Мишеска, а професионалниот дел од дискусијата го водеше предавачот Славица Јанкоска, дипломиран професор по македонски јазик и литература.