Успех на основци од „Живко Чинго“ – Велгошти на Регионалниот натпревар по Географија

Ученици од ООУ „Живко Чинго“ Велгошти постигнаа голем успех на Регионалниот натпревар по Географија. 

Ученикот  Марио Велкоски (VIII одделение), освои прва награда, под менторство на наставникот Зоран Станкоски.
Ученикот Христо Милески (VI одделение) – ментор: Зоран Станкоски

„Им честитаме на учениците и менторот за УСПЕХОТ и им посакуваме ОДЛИЧНИ резултати на Д Р Ж А В Н И О Т натпревар!“ – велат од училиштето.