Успех на ученици од ООУ „Живко Чинго“ – Велгошти на Регионалниот натпревар по математика

Учениците од ООУ „Живко Чинго“ – Велгошти постигнаа голем успех на Регионалниот натпревар по математика.

IV одделение

🥈Јована Буџакоска – II награда – ментор: Наташа Калајџиеска

🥈Димитар Бошкоски – II награда – ментор: Наташа Калајџиеска

🥉Александар Кецкароски – III награда – ментор: Наташа Калајџиеска

VI одделение

🥇Христо Милески – I награда – ментор: Катерина Бошкоска

🥉Александар Трпчевски – III награда – ментор: Катерина Бошкоска

🥉Димитар Кецески – III награда – ментор: Катерина Бошкоска

VII одделение

🥉Софија Кецкароска – III награда – ментор: Славијанка Дојчиноска

„Им честитаме за успехот на учениците и нивните ментори! Одиме на ДРЖАВНО!“ – велат од училиштето.