Утре започнува есента

Календарски од утре (23ти септември 2018 година) во Македонија започнува есента во 03:54 часот – рано наутро. Во исто време за жителите од јужната Земјина полутопка започнува пролетта. 

Денот ќе трае 12 часа и 12 минути.

Есента ќе трае до 21 декември кога официјално ќе настапи зимата.

За првиот ден од есента метеоролозите најавуваат сончево време со умерена облачност и северен ветер и со благо опаѓање на дневната температура.

WebOhrid