17/07/2024
Охрид

Верниците се упатуваат кон пештерната црква Св.Екатерина

Православните верници денес го одбележуваат празникот посветен на Светата великомаченика Екатерина.

Многу верници од Охрид и околните места денес палеа свеќи и се молеа за здравје и среќа во пештерната црква Св. Екатерина, која е сместена во карпите над Св. Еразмо.

За многу години!

WebOhrid