Виц

Две недели после венчавката, невестата и се јавува на мајка си.

– Мамо, помагај, имавме ужасна расправија!

– Смири се ќерко, не е ни приближно толку лошо колку што мислиш. Во секој брак има по некоја расправија.

– Знам мамо, знам, ама што да правам со телово?