Виц

– Мамо, сакам точак!

– Нема шанси!

– Но мамо, цела година бев вреден, учев, еве дојде лето, сите деца имаат точак, само јас одам пешки!

– Нема никакви шанси!

– Ама мамо, тоа не е фер, јас навистина многу сакам точак!

– Слушај да ти кажам две работи: Прво, нема шанса да добиеш точак; Второ, тоа што јас живеам со татко ти не значи дека треба да ме викаш мамо!

– Добро, а како да те викам?

– Викај ме чичко Зоки!!!