Виц

Таткото се вратил дома пред вообичаеното време за ручек. Во дворот го видел син му како игра фудбал, па воодушевен од неговата игра со топка решил и тој да пошутира со малиот. По некое време детето застанува и го прашува татко му:

– Тато, а колку пари ти дадоа тебе мама и чичко Миле за да си играш во дворов додека тие се горе?!?!?