Виц

Човек влегува во банка и застанал да чека во ред. Кога дошол тој на шалтерот извадил пиштол и почнал да ја ограбува банката. Сакал да се осигура дека не остава сведоци зад него, се свртел и на тој што чекал зад него му вели:

– Дали ме виде како ја ограбувам банката?

Овој му одговорил „ДА“ и крадецот му го вперил пиштолот во чело и БУМ, пукнал и го убил човекот.

Дошол до тој зад него, па го прашува:

– Дали ти ме виде како ја ограбувам банката?

А овој мирно му одговара:

– Не, ама еве до мене е жена ми, таа те виде!!!