Виц

Малиот син го затекнал татко му Рамче кај што го прават она со мајка му, па прашува:

– Тато, што правиш?

– Бегај надвор, гледаш дека мајка ти е болна, ја лечам!

На малиот ништо не му било јасно па излегол надвор. Утредента Рамче се вратил порано од работа и го прашува синот:

– Кај е мајка ти?

– Ене ја, комшијата ја лечи, изгледа грлото ја боли!!!