Виц

Учителката ги прашала децата што работат нивните родители, прв го прашала малиот Перо:

– Перо, кажи ми ти мене, што работи твојот татко?

– Па, учителке, мојот татко е стриптизер, игра по ноќни клубови, добро го плаќаат, зависи понекогаш игра пред жени, а понекогаш и пред мажи!

Учителката го викнала надвор, за да не слушаат другите деца.

– Кажи ми ти Перо, дали е тоа вистина?

– Не учителке! Мојот татко игра за кошаркарска репрезентација на Македонија, ама ми беше срам тоа да го кажам пред другите деца!