Виц

Бабата го гледа внукот и му вели:

– Внучко, што ти е тоа во раката, дигитрон?

– Не бабо, ова е iPad!

– Како?

– Мал компјутер бабо, многу корисна работа!

– Молам?!

– Знаеш компјутер, го измислиле…

– Нема врска внучко, само сакам да ти кажам дека изгледаш како педер со тоа!